Girişimcilikte başarı doğru fikirden geçiyor!


Girişimcilikte başarı doğru fikirden geçiyor!

Önce düşünün ben bu işi yapabilir miyim, sonra maliyeti çıkarın ve sonra rakipleri incelemeye başlayın. Ve en önemlisi iş fikrinizi iyi özümseyip en iyi şekilde anlatmayı bilin. Karmaşıklıktan uzak, anlattığınızda hemen anlaşılabilir olmalı.

Ürününüzü belirledikten sonra gerçekten satabileceğinize iyi karar vermeniz gerekiyor. Pazar analizi yapmak çok önemli. Hangi ürünü nasıl satarım, kimlere ulaştırırım sorusuna yanıt verdikten sonra daha emin adımlarla ilerlemiş olursunuz.

Sürdürülebilir Olduğundan Emin Olun

İşinizde önemli olan sürdürülebilir olduğuna emin olmak. İyi bir plan yaptığınız zaman işinizde süreklilik sağlayacaksınız. Şöyle düşünün; bu işe girerken risk aldınız, belki de hayatınızın olağan durumundan vazgeçtiniz ve kendinizi bu plana adadınız. Başarısız olmanıza gerek yok sadece iyi araştırma ve plan yapın yeter.

Workshop Etkinliklerine Katılın

Bu işi sizden önce biri yaptı ve başarılı oldu. Neden onun fikirlerinden örnekler çıkarıp kendi planınıza adapte etmeyesiniz? Workshop etkinlikleri tam da bunun için. Girişimcilik hikayelerinin sıkça bahsedildiği bu etkinliklerde yeni bir fikir bile elde edebilirsiniz. Aynı zamanda başarılı bir girişimci ile diyalog halinde olmanız size büyük fayda sağlayacaktır.

Bildiğiniz İşi Yapın

Örneğin el becereniz ve tasarımcı yönünüz kuvvetli. Ve bir karar verdiniz; birikimlerinizle kendi takılarınızı tasarlayacaksınız. Öncelikle bildiğiniz işi yapmak size güven verecek. Ayrıca burada sağladığınız başarıyla belki diğer sektörlere bile atılım yapabilirsiniz. Çünkü hem ilk tecrübenizi bildiğiniz alana aktaracak hem de burada başarılı olarak kendinize güven sağlayacaksınız.

Ortaklarınızı İyi Seçin

Her zaman akıllarda şu soru geliyor, “Arkadaşımla iş yapsam nasıl olur?” Aslında şuna cevap vermeniz sizin için daha iyi olacak. “Arkadaşımla iş yaparsam aramız bozulur mu?”Eğer arkadaşınız da sizin gibi hevesliyse ve bu ticari işlere aklı yatkınsa sorun olmaz. Hem güvendiğiniz biriyle yola çıkmak sizi daha huzurlu hissettirecek. Tabii ki sadece arkadaşınızla iş yapmanız gerekmiyor. Ama yine de en azından karakterini bildiğiniz bir kişiyle girişim yapmak sizi başarılı kılacak.

Hukuki Ve Mali Konulara Dikkat Edin

Siz artık vergisini veren bir girişimcisiniz. Bunun için bir işletme açacaksınız öncelikle hukuki konuları iyi bilmeniz gerekiyor. İş yeri açmadan önce markanızı oluşturmanız gerekiyor. Marka oluşturduktan sonra bir yeri kiralamanız ve oranın işletme olduğunu belirtmeniz. Bunun için ise hukuki ve mali konular size yardımcı olacak. Yeri gelecek yanınızda belki 10 kişiyi çalıştıracaksınız. O yüzden temel konuları bilmek sizin faydanıza, bizden söylemesi.

Sermayenizi İyi Kullanın

Kendinize ait olan sermayeyi maksimum nasıl iyi bir şekilde kullanırım sorusuna yanıt vermeniz gerekiyor. Diyelim sermayeniz var, girişim yapmaya kararlısınız ama bütün paranızı bir anda harcamak sizi zor durumda bırakacak. Bunun için de profesyonel birinden yardım almanız şart.

Pes Etmeyin

Evet kendi işinizi yapıyorsunuz, deyim yerindeyse artık dükkan sizin ve türlü zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Onun için şunu düşünün, “Ben bu iş için çok bekledim, hayallerimi gerçekleştirdim şimdi pes etmek istemiyorum” Aklınıza hemen şu gelsin; bir önceki işiniz. Hiç mi zorlukla karşılaşmadınız, hiç mi hata yapmadınız? En az 10 hata yapmışsınızdır.

Hayatınızda hangi işte çalışırsanız çalışın daima mantığınızla hareket edin.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir