Girişimci mutlaka risk alabilmeli…
Girişimci mutlaka risk alabilmeli, eğer bir girişimci risk almaktan ne kadar kaçınırsa o kadar başarısız olur. Bir girişimci mutlaka işe başlarken başarısız de olabileceğini düşünmeli ve ona göre hareket etmelidir.
Girişimcilikte hayata dair kararlar alırken daima mantıklı düşünmeli ani kararlar vermekten kaçınılmalıdır.
Girişimci yenilikçidir, liderdir, yöneticidir ve girişimci pratik zekası olan bir karar alıcıdır. Bu detaylardan yola çıkarak, girişimci bir organizatör, işletme sahibi, zeki, hızlı düşünebilen, olgun, dengeli, hayal gücü ve öngörüsü olan, çok yönlü, kendini sosyal ve kültürel düzeyde, ekonomik bilgisi ile geliştiren kişidir.
Girişimciliğin temel kurallarından biri de prensipli olmaktır. Girişimcilikte çevresel faktörlerden etkilenmeden yeni fırsatlar yaratabilmeli, başarılı olmak için asla pes etmemelisiniz.
Piyasaya ekonomik düzeyde mal ve hizmet sunabilen ve üretim olanaklarına sahip olabilmek için iş düzeni gerekir. İş düzeninin vazgeçilmezi de beyin fırtınası yapmaktır. Herkesin bu kurallara uyabilmesi için herkesin iş konusunda fikrini değerlendirmeli, toplantı düzenlenerek sorunlar birlikte değerlendirilmelidir.
Risk ile belirsizlik girişimcilikte birlikte yol alır. Öngörüsü olan ve cesaret eden kazanır. İşte girişimcilik!.. Girişimci bu önemli özelliğini genetik olarak doğuştan getirmiş olabilir. Ancak içinde bulunduğu ailenin, aldığı eğitimin, çevrenin ve sosyal ortamın etkisi de söz konusudur. Özellikle ailenin kültürü, aile bireylerinin birbirleriyle ve diğer insanlarla ilişkileri ve ailede girişimci olup olmaması çok önemli etkenlerdir.